28 Şubat 2017 Salı

Empyrion Galaktic Survival Oyunu Türkçe İnceleme (HAYATTA KALMA OYUNU)

Gün geçmiyor ki yeni bir hayatta hayatta kalma oyunu çıkmasın. Bu türün yeni ve kesinlikle son olmayacak örneklerinden biri olan EGS ,diğer hayatta kalma oyunları gibi bağımsız bir firma tarafından geliştirilmiş ve erken erişim aşamasında.Oyun steamde 31 tl ye satılıyor ve sadece 64bitlik sistemleri desteklediğini söyleyelim. Gelelim oyun hakkında detay bilgilere,oyunun hikayesi henüz yok ve dilerseniz single,coop,multi olarak oynayabilirsiniz,Diğer pek çok hayatta kalma oyunları gibi serverlar boş bu yüzden rust gibi online savaş hayali kurmanızı önermem. Arkadaşlarınızla beraber oynarsanız orası ayrı oyunun oldukça sardığını söyleyebilirim. Şimdi tek tek oyunun dinamiklerini inceleyelim.


GRAFİKLER


Empyrionun grafiklerinin çok ilginç olduğunu söyleyebiliriz.Nereden bu kanıya vardığımı açıklayayım.Oyunun terrain olarak adlandırdığımız arazisi yani toprağından bitki örtüsüne oldukça kalitesiz grafik kaplamasıyla yapılmış. Yapımcı tıpkı 7DaysToDie oyununda olduğu gibi kalitesiz bir terrain asset kullanmış.Daha oyuna girer girmez grafikleri görünce soğuyorsunuz, ta ki Craft sonucunda kendi yaptığınız uzay araçları , savaş üsleri,evler gibi yapıları görene kadar .İlginçtir ki bizim yaptığımız yapıların shader ve textureleri çok kaliteli sanki başka bir oyuna girmiş gibi hissediyoruz ve oyunun diğer grafiklerini pek önemsememeye başlıyoruz. Yapımcı ekip eğer erken erişimden yeteri miktarda gelir elde ederse umarım oyunun arazi sistemini de değiştirir. Peki oyundaki booslar,hayvanlar ne durumda derseniz onlarında grafikleri orta düzey kaplamalardan oluşuyor yani göze batmadığını söyleyebilirim. Genel olarak grafiklerin orta düzey ortalamaya sahip olduğunu ve geliştirilmesi gerektiğini söyleyebilirim.Grafik takıntısı olmayanlar için oyun muazzam derecede güzel şimdi geçelim diğer özelliklere..


OYNANIŞ ELEMENTLERİ

Bir oyunda belkide en önemli etken oynanışın iyi olması bug,ve optimizasyon sıkıntılarının bulunmamasıdır.Empyrion Galaktic Survivalın bu konuda iyi iş başardığını söyleyebilirim. Oyunda gözle görülür bir bug neredeyse hiç yok ayrıca oyun stabil biçimde çalışıyor ve fps düşmesi yaşamıyorsunuz bu çok ciddi bir özellik çünkü hayatta kalma oyunlarının ortak problemlerinden birisi her zaman optimizasyon sıkıntısı olmuştur.Kamera açıları V tuşu ile  1. ve 3. tekil kişi arasında kolaylıkla değişiyor.Araç sürme dinamikleri gayet basit (Space Engineers gibi zorlayıcı olmadığını söyleyebilirim). Oynanış demişken gelelim oyundaki craft yani üretim sistemine. Yapımcı ilginçtir ki oyuna inanılmaz çeşitlilikte item üretebilmenizi sağlayan bir sistem getirmiş. Bu sistemle beraber ne yazik ki çoğu üretttiğiniz nesne düşük kalitede görsellik açıdan tatmin olmuyorsunuz. Silah tutuşları bu neslin çok gerisinde kalmış o adam vurma hissini size yaşatamıyor.Oyunda evinizi dilerseniz minecraft tarzında küplerden tek tek yapabilir dilersenizde oyunun sahip olduğu devasa üsleri kendiniz kurabilirsiniz.Bu konuda steam mod desteğinin olduğunu da belirtiyim. Yaklaşık 10 binden fazla kullanıcıların yaptığı evleri,uzay araçlarını indirebilirsiniz.Genel olarak oynanabilir bir oyun olduğunu belirtebilirim asla pişman olmayacağınız bir oyun değil tabiki de sadece survival tutkunların mutlaka oynaması gerekiyor.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder