26 Şubat 2017 Pazar

GÜNÜMÜZÜN EN POPÜLER OYUN TÜRÜ HAYATTA KALMA OYUNLARI HAKKINDA DEĞERLENDİRME

Günümüzün oyuncuları tarafından şüphesiz en çok beğenilen oyun türlerinden biri survival olarak geçen hayatta kalma oyunlarıdır.Hayatta kalma oyunları olarak adlandırdığımız bu tarz genellikle inşa etme ,üretim yapma,avlanma, pvp gibi ögelerden oluşur. Steam satışlarına baktığımızda bu tarzın en çok satanlar listesinde başı çektiğini söyleyebilirim.Peki bu tarzın başı çekmesinin nedenleri nedir haydi bunları sıralayalım.

1=Yeni arkadaşlıklar dostluklar ediniliyor.
Bu önemli bir madde çünkü hayatta kalma oyunları genel olarak tek kişi olarak oynanacak bir yapıya sahip değil. Oyuncular gruplar halinde geziyor ve genelde daha kalabalık olan grup daha güçlü oluyor mantığı hakim,aslında bu mantığın çok doğru olduğu söylenebilir.Oyuncuların yeteneği ne kadar az olsa bile toplu halde mücadele verdikleri için işleri kolaylaşıyor. Steam de arkadaş eklemenin ne kadar kolay olduğu düşünülünce yeni dostlar edinmek kaçınılmaz bir fırsat oluyor.Biz yinede sizi uyaralım arkadaş seçerken iki kere düşünün dost kazığı denen bir şeyde var :) .


2-Oyunun sonu yok
Bu çoğu insan için önemli bir etken.İnsanlar oyunları belli bir ücret karşılığında alıyor ve parasının karşılığını almak istiyor.Çoğu oyunun 6 saat oynayınca bitmesi göz önüne alınırsa oyuncular sonsuza kadar oynayabileceği oyunlara yöneliyor bu konuda da hayatta kalma oyunları devreye giriyor .Dilediği kadar oynayabilen oyuncular sunucudan sunucuya geçiyor ve vaktini harcıyor.



3-Erken erişim sistemi
Vortex hariç neredeyse tüm hayatta kalma oyunları erken erişim sistemi ile piyasaya sürüldü. Çoğu kişiye göre erken erişim sistemi kötü de olsa iyi yanları da yok değil. Kısacası yapımcıya geri bildirim olarak beğendiğiniz veya beğenmediğiniz yerleri aktarabilir,oyuna eklenmesi gereken her şeyi özgürce yapabilirsiniz. Yapımcılar genelde bağımsız olduğu için  paraya ihtiyaçları oluyor bu nedenle erken erişim sistemiyle gelen parayla oyunlarına yeni assetler satın alabilir ve oyunun daha çok kişi tarafından beğenilmesini sağlayabilirler.


Bunların dışında daha bir çok neden sayabiliriz. Bunların yanında bu tarz oyunların olumsuz yanları da bulunmuyor değil fakat olumsuz yanlarını optimizasyon vb diğer yazımda paylaşmayı düşünüyorum.Okuduğunuz için teşekkür ederim görüşmek üzere...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder